سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی:
کسب حدنصاب علمی شرط دعوت به مصاحبه آزمون دکتری دانشگاه آزاد
کسب حدنصاب علمی شرط دعوت به مصاحبه آزمون دکتری دانشگاه آزاد
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هیچ داوطلبی با نمره کل صفر و یا منفی واجد شرایط دعوت به مصاحبه نیست، چرا که شرط لازم برای دعوت به مصاحبه دارا بودن نمره کل مثبت همانند شرایط اعلامی سازمان سنجش آموزش کشور است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، مجتبی علوی فاضل سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص شرط دعوت به مصاحبه آزمون دکتری دانشگاه آزاد گفت: هیچ داوطلبی با نمره کل صفر و یا منفی واجد شرایط دعوت به مصاحبه نیست، چرا که شرط لازم برای دعوت به مصاحبه دارا بودن نمره کل مثبت همانند شرایط اعلامی سازمان سنجش آموزش کشور است.
وی افزود: یکسری مطالب توسط برخی مطرح می شود که همه داوطلبان در یک رشته به مصاحبه دعوت شدهاند. این در حالیست که براساس الزام کسب نمره حدنصاب علمی، ظرفیت تعدادی از رشته های دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع دکتری به دلیل اینکه هیچکدام از داوطلبان حدنصاب لازم را کسب نکردهاند، خالی مانده است و کسی در این رشتهها دعوت به مصاحبه نشده است.
علویفاضل درخصوص اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری سال ۹۵ دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد برای رعایت حقوق داوطلبان و ایجاد شرایط مساوی برای مصاحبه شوندگان کارنامه نهایی را که حاصل جمع نمره کتبی و مصاحبه داوطلب است پس از انجام مصاحبه در اختیار آنها قرار خواهد داد
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص عدم انتشار کارنامه داوطلبان برخلاف رویه سالهای گذشته، گفت: نتیجه نهایی پذیرفته شدگان آزمون دکتری دانشگاه آزاد حاصل ۷۵درصد نمره آزمون کتبی و ۲۵درصد نمره سوابق علمی و پژوهشی و مصاحبه است، بنابراین یکی از عواملی که میتواند باعث تضییع حقوق داوطلبان در مرحله مصاحبه شود، اطلاع مصاحبه کنندگان و حتی سایر داوطلبان از نمره کل و رتبه مصاحبه شونده است.
وی گفت:بر این اساس این آگاهی نوعی پیشداوری درخصوص سطح علمی مصاحبه شونده و حتی نتیجه نهایی ایجاد می کند که می تواند مصاحبه فرد و در نتیجه نمره نهایی او را تحت تاثیر قرار دهد. لذا برای ایجاد شرایط برابر و رعایت عدالت در مرحله مصاحبه، دانشگاه آزاد انتشار کارنامه نهایی را که حاصل نمره آزمون کتبی و مصاحبه است را به پس از برگزاری مصاحبه موکول کرده است
علوی فاضل ادامه داد: به عنوان مثال فردی با اتکا به نمره کتبی بالا بدون احساس نیاز به آمادگی علمی در مصاحبه شرکت میکند و بدیهی است که در مصاحبه نمره مناسبی کسب نکند و انتظار دارد صرفاً براساس نمره کتبی بالا، پذیرش نهائی شود و برعکس فردی با نمره کتبی کمتر ولی با دارا بودن سوابق پژوهشی و آمادگی کامل علمی در مصاحبه شرکت می کند اما به دلیل نمره کتبی پایینتر، نگاه مثبتی به توان علمی داوطلبان در مصاحبه نشده و ممکن است شایستگی های او نادیده گرفته شود.
سخنگوی دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه هر چند مصاحبه ۲۵درصد نمره نهایی را تشکیل میدهد ولی به دلیل رقابت بالا و نزدیکی نمرات کتبی، از اهمیت و تاثیرگذاری بالایی در نتیجه نهایی داوطلبان برخوردار است، گفت: اعلام نمره و رتبه کتبی، قبل از مصاحبه میتواند باعث تأثیر در اعتماد به نفس فرد و حتی نظر گروه مصاحبه کننده شود. اعتراضات داوطلبان در سالهای گذشته و تقاضاهای مکرر آنها مبنی بر انجام مصاحبه مجدد و نیز نتایج نهایی پذیرفته شدگان در سالهای گذشته نشان می دهد که بهترین شرایط مصاحبه وقتی است که داوطلبان بدون پیش داوری و در شرایط یکسان در جلسه مصاحبه حضور یابد.